Propozice pro VIII.ročník MBL 2009/2010

Propozice k soutěži družstev - 2. LIGA

*Turnaj bude odehrán čtyřkolově, systémem každý s každým, dle uvedeného rozpisu.
*Cena za jeden zápas je stanovena na 115 kč za družstvo. Tato částka bude hrazena i při neúčasti družstva a kontumaci výsledku.
*Každý tým složí před začátkem soutěže kauci ve výši 1000,- Kč,z které bude hrazeno startovné v případě nedohodnuté absence.Tato kauce bude po ukončení soutěže vrácena.
*V každém zápase nastoupí tříčlenná družstva.
*Družstva mohou během soutěže doplňovat soupisku do cekového počtu 10 hráčů. Nához hráče, který nemohl být připsán na soupisku nebude družstvu počítán do výsledku zápasu.
*Každé družstvo může mít na soupisce libovolný počet registrovaných hráčů.
*Přestupy, nebo suplování hráčů v jiném družstvu během soutěže jsou nepřípustné.
*Start hráče z vyšší soutěže (1.liga) je omezen na 20 startů. Nához hráče při neoprávněném startu nebude družstvu počítán do výsledku zápasu.
*Po ukončení soutěže sestupují poslední 2 družstva z 1. ligy do druhé a první 2 družstva z 2.ligy postupují do nejvyšší soutěže.
*Při rovnosti bodů rozhoduje o pořadí celkový počet sražených kuželek, následně vzájemné zápasy, popř. skóre v těchto utkáních.
*V soutěži jednotlivců je rozhodující k určení pořadí hráčů jejich dosažený průměr, aby se jeho výsledky mohly započítat do konečného pořadí, musí hráč odehrát minimálně 1/4 zápasů.
*V soutěži jednotlivců se sleduje i nejvyšší zahraný nához, v případě rovnosti náhozů je rozhodující druhý nejvyšší nához, případně další.